Nieuws Archief Over Contact
Open Call Het is weer tijd voor de volgende OPEN CALL van Het Blauwe Veld. Voor het komende half jaar zijn we weer op zoek naar drie kunstenaars die hun werk twee maanden willen tonen op het blauwe kunstgras. Dit keer in de periodes februari/maart, april/mei en juni/juli. Per project wordt er een honorarium van €350,- geboden plus €150,- materiaalkosten. Stuur voor 16 december een projectplan in dat een duidelijk beeld geeft van wat je wilt doen en hoe de etalage er uit komt te zien naar info@blauweveld.nl Specificaties:
De etalage bestaat uit twee stukken, een deel van ongeveer 370cm lang en 300cm hoog en een halve meter diep. Dit deel is het focuspunt. Er zijn eventueel nog twee ramen hiernaast beschikbaar, maar de diepte hierachter is slechts 12 centimeter. Voor een voorstel hoef je deze ramen dus niet mee te nemen, maar het mag zeker! De ramen van de etalage functioneren ook als de enige bron van daglicht voor de ruimte er achter. Houd hier rekening mee in je plan.
Podcast 7 De alweer vijfde podcast die is opgenomen in samenwerking met online platform Rizoom is te beluisteren! Derk Müller en interviewen deze keer Thijs Linssen over tijd, klokken en het vervormde kantoor dat hij heeft gemaakt. Te horen op spotify en soundcloud. https://open.spotify.com/episode/0am1uACzZldy1ZuoKKoZaw?si=41fda1c331a7455a
Huidige expositie:
Thijs Linssen
9 to 5 Het werk van Thijs Linssen bestaat uit film, sculpturen, foto’s, installaties en performance. Het werk is een samensmelting van ervaringen, observaties, fascinaties en suggesties. Enorm veel fascinatie ligt bij cinematografie, of wellicht beter gezegd: het bewegende beeld. Cinematografie heeft een sterke verbondenheid met tijd. Er wordt ook wel gezegd: film = tijd. Het vertragen, stilzetten, versnellen of de duur van een zeker iets en de beleving hiervan zijn terugkerende motieven in het werk van Linssen. Zo ook bij het project ‘About time’ waar ‘analoge’ klokken gemaakt zijn die niet simpelweg de tijd aangeven, maar spelen met de idee tijd en de tijdsbeleving. Bij het Blauwe veld worden een nieuwe serie klokken getoond genaamd ‘9 to 5’ die gebaseerd zijn op kantoorklokken en spelen met het idee van een werkdag.