Nieuws Archief Over Contact
Open Call Het is weer tijd voor de volgende OPEN CALL van Het Blauwe Veld. Voor het komende half jaar zijn we weer op zoek naar drie kunstenaars die hun werk twee maanden willen tonen op het blauwe kunstgras. Dit keer in de periodes augustus/september, oktober/november en december/januari. Per project wordt er een honorarium van €350,- geboden plus €150,- materiaalkosten. Stuur voor 1 juli een projectplan in dat een duidelijk beeld geeft van wat je wilt doen en hoe de etalage er uit komt te zien naar info@blauweveld.nl Specificaties:
De etalage bestaat uit twee stukken, een deel van ongeveer 370cm lang en 300cm hoog en een halve meter diep. Dit deel is het focuspunt. Er zijn eventueel nog twee ramen hiernaast beschikbaar, maar de diepte hierachter is slechts 12 centimeter. Voor een voorstel hoef je deze raen dus niet mee te nemen, maar het mag zeker! De ramen van de etalage functioneren ook als de enige bron van daglicht voor de ruimte er achter. Houd hier rekening mee in je plan.
Podcast 5 De alweer vijfde podcast die is opgenomen in samenwerking met online platform Rizoom is te beluisteren! Melanie Maria en Derk Müller interviewen deze keer kunstenaars Jimmie Balster en Jelle van Kuilenberg. Jimmie verteld over al het vrouwlijke vocht van BLAUFRAU dat in maart te zien was. Jelle verteld het verhaal achter de gefrituurde fiets, die het middelpunt van When the Lightkeeper’s Gone was in april. Te horen op spotify en soundcloud. https://open.spotify.com/episode/4Nuyjj7vvSCPih1sqsbdFC?si=1565d14f15714012 https://soundcloud.com/rizoom-podcast/het-blauwe-veld-x-rizoom-5-jimmie-balster-en-jelle-van-kuilenburg
Huidige expositie:
Hans Hannah & Emiel Ambroos
De Kunstenaar Zoals de koning hoffelijk wordt aangekondigd bij prinsjes dag, zo staat de kunstenaar centraal binnen de kunstwereld. Het statuur van de kunstenaar straalt de kwaliteit van het werk uit en word op een podium verheven. Het werk dat wordt geproduceerd verdwijnt voor even naar de achtergrond, en de naam van de kunstenaar krijgt de faam. Binnen de installatie “De Kunstenaar” kan iedereen voor even deze faam ervaren. Het blauwe veld wordt omgetoverd tot een koninklijk grasveld vol zwevende galerie ruimtes en kunstwerken. Een ode aan de kunstenaars die voor zijn gegaan.